Vissen met een hengel

Zintuigen en makerschap - P3
Les 1
Les 2

Vissen met een hengel

Doel: een vis vangen door middel van een vishengel. Moet gedaan worden in water waar leven in zit.

Obstakels, problemen, hindernissen, elders:
1) De vis bijt in het aas, en vishengel scheurt kapot tijdens het binnen halen.
2) De vis die bijt in het aas is te groot en zwaar voor de visser, en deze wordt het water in getrokken.
3) De vis ziet het aas, realiseert dat het een val is. Vervolgens evolueert de vis binnen 5 seconden benen en rent de vis het land op en geeft de visser een karatetrap.
4) De visser vangt een vis, bedenkt zich dat vissen een wreed concept is en smijt de vis terug het water in. De visser springt achter de vis aan en leeft zijn leven nu als beschermheer van de vis.
5) Drie kinderen op een carnaval spelen een spel waarin zij vissen moeten vangen met een hengel. Wanneer zij alle vissen hebben gevangen en in een klein emmertje hebben gestopt, begint het te regenen. Het regen druppelt langzaam de emmer met de speelgoed visjes in en er ontstaat een klein laagje met water. De speelgoed-visjes beginnen te trillen en groeien exponentieel tot zij uiteindelijk reusachtig worden, zo’n tien keer zo groot als alle drie de kinderen bij elkaar. De vissen komen tot leven en kijken geschrokken rond en beginnen te fladderen. Alle gebouwen en carnavals tentjes worden verwoest door de rond spartelende vissen en zo worden ook de drie kinderen geplet en vermoord.
6) Een mede visser is jaloers op de vishengel van de andere visser en pakt deze af om de hengel vervolgens als speer het lichaam van deze mede visser in te boren.
7) De vishaak aan de hengel zwengelt rond door een heftige storm en belandt in het oog van de visser
8) De visser heeft beet! Een oude niet-ontplofte dynamietstaaf hangt aan de vishaak van de visser. Zijn mede visser (die twee touren in Afghanistan heeft gediend in het leger) ziet dit fenomeen, en rent instinctief af op deze dynamietstaaf om het aan te steken waardoor vervolgens beide vissers van het sissende explosief wegrennen. “Dat was kantje boord!” riep de vertrouwde visser. “Weet ik, gelukkig heb ik hem meegenomen!” roept de veteraan, met in zijn hand het aangestoken stuk dynamiet waarvan de lont zijn laatste centimeters opgeeft.
9) Na een lange werkdag gaat de visser naar zijn oude vertrouwde visplekje. Maar vandaag vertrouwt de visser het water niet compleet. Toch werpt de visser zijn aas het water in. Spontaan begint het water te schudden, evenals de pier waar de visser zijn kont had geplant in een tuinstoel die hij had meegenomen van huis. Plotseling begint het waterniveau te zakken, alsof er een ontstopper aan de boden van het meer is opengetrokken. Geen water, geen vissen!
10) Een (zee)meeuw steelt al het aas van de visser.
11) Geëvolueerde vissen met benen en armen klimmen het water op en slaan de visser in elkaar.
12) Een ontvoerde visser wordt van een wolkenkrabber af gehangen als ‘aas voor de vliegtuigen’.
13) De vrouw van de visser heeft zijn hengel verkocht om deze ‘obsessieve hobby’ te proberen te stoppen.
14) Al het aas komt tot leven en rent weg van de visser.
15) Het vakantiehuisje van de visser stort in en vermoord de visser.
16) Het water veranderd in zuur en verschroeit al het leven in het meer evenals de vishaak van de visser.
17) De visser pakt zijn hengel en zwaait het de lucht in zodat de dobber in het water beland. De dobber maakte een enorme plons! De visser had zich vergist, en wrijft hard in zijn ogen om te zien of zijn ogen hem bedriegen. In plaats van de vishengel heeft hij een baby het water in gegooid!
18) De vissen ontsnappen!
19) Een mega vis slokt de visser op.
20) Een vis loopt op het droge, een werpt een vishengel het water in om een zwemmende man aan te haken.
21) De visser grijpt naar zijn aas, alleen vergat de visser dat hij piranha’s in zijn aas emmer had gestopt. Nu heeft hij geen hand meer.
22) Een man zonder armen wilt gaan vissen, maar ja dat kan niet.
23) Een avontuurlijke visser bevind zich diep op zee. De hemels blauwe lucht verdwijnt achter grijze wolken. Langzaam kruipt er een tentakel de boot op. 6 gigantische tentakels zo groot als wolkenkrabbers spatten uit het water en grijpen de vissersboot en slepen deze mee naar de bodem van de oceaan.
24) Een visser op een boot wordt omver gevaren door een cruise schip.
25) Een visser word overspoeld met empatische gevoelens, en in plaats van zijn aas het water in te gooien neemt hij deze als huisdier.
26) Man wilt vissen, maar plots zijn alle vishengels in heel het universum vervangen door stokbroden.
27) De vissen zijn aliens geworden en schieten de visser dood.
28) Het aas van de visser groet uit tot een gigantisch majestueus paard en de visser rijdt de zonsondergang tegemoet.
29) De visser is aan het vissen, maar plots wordt hij geraakt door een pijl gevuld met een magische vloeistof. Ineens groeit de man 4 extra armen. Met deze armkracht hoeft de visser geen hengel meer te gebruiken en dus sprint hij het water in om alle vissen vast te pakken.
30) De visser heeft beet, maar deze vis is net iets anders dan de andere. Deze vis heeft een cassettespeler vast in zijn maagje, waardoor deze constant een zin herhaalt. De vis roept “bubbeltjes plastic”!
31) De vissen die de visser gevangen heeft beginnen een band, maar de muziek klinkt zo goed. De visser begint te huilen.

Les 3
18) De vissen ontsnappen!
19) Een mega vis slokt de visser op.
30) De visser heeft beet, maar deze vis is net iets anders dan de andere. Deze vis heeft een cassettespeler vast in zijn maagje, waardoor deze constant een zin herhaalt. De vis roept "bubbeltjes plastic"!
Les 4
Les 5
Les 6
Les 7
Eindwerk