Technologie

Technologie - P4
Opdracht week 1: Gezamenlijk beeld creeren

In deze opdracht wereden wij als studenten uitgedaagt om gezamenlijk in groepjes 3 beelden te creeren.

In het eerste beeld hebben wij een wezen geprobeerd te maken waarbij ieder persoon een eigen lichaamsonderdeel toevoegt. Uiteindelijk is dit wat meer uit de hand gelopen aangezien dit lastig te controleren is.

In het tweede beeld hebben wij in Microsoft Excel gezamenlijk de Mona Lisa na geprobeerd te maken door middel van het inkleuren van ‘cells’.

In het derde beeld hebben wij afzonderlijk een lichaamsdeel getekend en deze uiteindelijk bovenop elkaar gezet om een mensfiguur te maken.

Opdracht week 2 en 3: Tekening in een tekening

Vanuit een willekeurig Wikipedia aritkel maakte ik een ‘wereldreis’ van Durham in Engeland naar Beijing in China. Het eerste artikel dat mij willekeurig werd aangewezen door Wikipedia was het kathedraal in Durham die bekend staat om zijn glasinlood ramen. Het vervolg artikel dat ik zelf had gekozen trok mij naar Gem Archer, de gitarist van Oasis en dus verbeelde ik dit door zijn iconische gitaar te illustreren. Hierna koos ik voor Victoria Secret, en deze vrouwen heb ik bombastisch geprobeerd te verbeelden met een zak over het hoofd en dunne lichamen. Hierna kwam ik in Beijing en heb ik de tempel van Beijing geillustreerd. Als laatst kwam ik bij de eerste keizer van China terecht genaamd Qin Shi Huang.

Wikipedia artikelen:
1 – https://en.wikipedia.org/wiki/Durham_Cathedral
2 – https://en.wikipedia.org/wiki/Gem_Archer
3 – https://en.wikipedia.org/wiki/Victoria%27s_Secret
4 – https://en.wikipedia.org/wiki/Beijing
5 – https://en.wikipedia.org/wiki/Qin_Shi_Huang

Voor de zine had ik het idee om een soort almanak te maken waarin een simpele layout voor een frisse uitstraling kon zorgen. Hieronder staat de zine!

Opdracht week 4 en 5: Oorzak en gevolg

De opdracht van week 4 was om een verandering te animeren. Al snel had ik het idee om iets compleet tegenovergesteld te doen dan wat ik in de hoofdprojectlijnen aan het doen was, en dat was onder andere het gebruik van ietwat simpelere pesrspectieven om een komische animatie te maken. Het gebruik van kleur kwam niet veel voor in de afgelopen periodes bij mijn werken en dus wilde ik op een speelse manier gebruik maken van vriendelijke kleuren.

In de video heb ik een klein meisje op een picnic kleed verbeeld die een hap neemt van haar boterham. Het meisje is extreem allergisch voor boterbloemen en is (heel slim) gaan zitten in een grasveld met gigantische boterbloemen. Een van deze bloempjes is gekomen tussen haar boterhammen en dus krijgt zij een boterbloem in haar keel gegleden.

In week 5 was het de bedoeling om een frame uit de animatie op een uitgebreidere manier te animeren. Aangezien mijn animatie al erg uitgewerkt was heb ik er voor gekozen om een animatie-loop te maken waarin het meisje te zien is die haar boterham eet voordat haar allergische reactie opkomt. Technisch gezien heb ik erg geworsteld met hoe ik een goeie loop kon maken aangezien ik niet thuis was met het animeren in de timeline van photoshop dus dat was een uitdaging. Uiteindelijk ben ik erg tevreden met het resultaat van de animatie.