Technologie

Technologie - P3
Les 1

De eerste les ging over het visualiseren van een repetitieve handeling. Aan het begin was ik nogal opzoek naar wat voor handeling ik wilde kiezen en hoe ik deze zou willen visualiseren en uiteindelijk ben ik geland op de handeling van traplopen. 

De betekenis van mijn eindwerk is een satirische twist op de handeling van het traplopen, zo wilde ik een fictief Escher-achtig landschap creëren waarin de handeling ook het obstakel vormt.

Achteraf gezien had ik te veel tijd gespendeerd tijdens de les aan het uitproberen van custom brushes waar ik uiteindelijk geen gebruik van had gemaakt in het eindwerk. Ook had ik te veel tijd gespendeerd aan het brainstormen over handelingen en hoe ik deze wilde uitwerken in plaats van het daadwerkelijke experimenteren.

Beeldexperiment 1
Beeldexperiment 2
Eindwerk les 1
Les 2

In les 2 was de opdracht om drie fictieve (fake)nieuwsbericht te maken, maar omdat ik graag mijzelf meer wilde uitdagen in het gebruik van Photoshop heb ik het veranderd naar een korte nieuwsbericht animatie.

Het idee van de (wat in eerste instantie een .gif was) animatie is dat apocalypse is begonnen en de hell losbreekt op aarde. In het beeld is te zien hoe een beer bovenop een auto staat, Taliban strijders vechten tegen Covid-19 vaccineerders en twee geiten de hemel in vliegen.

Hier onder in de foto is te zien waar ik de knipsels en karakters vandaan heb gehaald en deze vervolgens heb laten bewegen.

Terugkijkend op het eindwerk ben ik erg tevreden met hoe het er uit is gekomen alhoewel het nu wel heel erg nep is in plaats van dat het semi realistisch gezien kan worden.

Verzamelde nieuwsfoto's
Les 3

Les 3 was gecentreerd rond het creëren van een wezen dat bestaat uit zelf-gefotografeerde objecten en deze vervolgens tot leven te brengen in After Effects d.m.v. beweging.

In het begin van de les was ik nog erg opzoek naar wat voor wezen ik wilde maken en hoe ik deze zou gaan animeren, hieronder zie je drie concepten voor het wezen waarvan ik uiteindelijk de middelste heb gekozen (concept 2). De animatie die ik gemaakt heb van dit wezen was bedoeld om te laten zien dat het wezen niet weet hoe het moet functioneren en dus heel sporadische bewegingen maakt.

Concept 1
Concept 2
Concept 3
Karakter onderdeel sheet

Aan het eind van de les was ik niet tevreden met mijn creatie en besloot ik in mijn vrije tijd de opdracht opnieuw te benaderen op een manier die ik zelf interessanter vond. Daaruit is het onderstaande wezen ontstaan.

Dit beer-achtige wezen is een mens etend monster dat lichaamsdelen en accessoires absorbeert van zijn slachtoffers.

Les 4

In les 4 hebben wij tijd besteed aan het maken van een achtergrond voor ons ‘karakter’. Aangezien ik in les 3 een nieuw beer-achtig wezen had gecreëerd wilde ik een sneeuw achtige omgeving creëren waar deze beer echt zou kunnen leven.

Op Pinterest heb ik lang gezocht naar oude Sovjet propaganda posters die overeenkwamen met de sfeer van mijn gemaakte wezen. Uiteindelijk heb ik deze in stukjes gesneden voor de bruikbare onderdelen en in Photoshop uitgerekt en netjes afgewerkt zodat deze breed genoeg waren om als parallax beweging te gebruiken. Hier onder is te zien hoe het achtergrond bestaat uit vier lagen, de wolken, de bergen en het ski-resort, de kerk en het sneeuw en als laatste de jager.

Les 5

In de 5e en laatste les hebben we de voorheen gemaakte animatie voorzien van eigen gemaakte geluiden om het echt tot leven te brengen. De visie die ik had voor mijn propaganda-beer was om het te laten klinken als een agressief wezen die bang is voor geen enkel obstakel (in dit geval de jager).

De geluiden die je hoort door de video heen zijn bijvoorbeeld het gekras over een paracetamol verpakking dat het geglij over sneeuw vormt, het indeuken van een doosje wat de crunch van de voetstappen in het sneeuw creëert.

Reflecterend op het gehele proces ben ik erg blij met de stappen die ik gezet heb om tot het eind product te komen, het is een duidelijk geheel geworden waar ik goed tevreden mee ben. Het enige dat ik jammer vind is dat ik niet meer scenes heb kunnen maken in de animatie zodat het een meer divers verhaal vormt.